Tutorials

Skift adgangskode i WordPress – Trin for trin guide

4 Mins read

Vil du gerne lære at skifte din WordPress adgangskode? Nogle gange kan man godt komme ud for det, at man glemmer sin adgangskode eller man har brug for at ændre den af sikkerhedsmæssige årsager.

Der er selvfølgelig et link til dig på login-siden, hvis du har glemt din adgangskode. Det vil lade dig nulstille din adgangskode, men nogle gange når mailen med linket om nulstilling aldrig frem til dig. Det kan skyldes flere ting, men i 9 ud af 10 tilfælde er det faktisk udbyderen af dit webhotel, der har forårsaget fejlen.

Andre gange kan det være at du har brug for at tvinge en ny adgangskode ned over enhver bruger på din hjemmeside. Dette ser jeg ofte, hvis en side er blevet hacket.

I denne begynderguide, vil jeg vise dig forskellige måder som lader dig skifte din WordPress adgangskode.

Før du skifter din WordPress adgangskode

Jeg kan ikke sige det nok – adgangskoder er det første forsvar mod forsøg på hacking.

I utroligt mange tilfælde ender brugere med at benytte svage adgangskoder fordi de er nemme at huske. Lov mig én ting – lad være med det. I stedet kan du bruge en af de mange gratis og sikre password managere.

Nogle gange er det fristende lige at dele adgangskoden til din WordPress hjemmeside med kollegaerne eller udviklere. Det bør du heller aldrig gøre.

I stedet vil jeg altid anbefale dig at lave en ny brugerkonto med den rigtige rolle. På den med skal du ikke dele adgangskode med andre og du kan styre rettighederne på korrekt vis.

Det gør også at du nemt og hurtigt kan slette deres konto, hvis de ikke længere er en del af dit team eller du stopper med at have dem som udvikler.

Med det sagt, så synes jeg egentlig bare vi skal kaste os ud i det og få skiftet din WordPress adgangskode.

Skift din WordPress adgangskode på 2 minutter

Det her er den helt klart nemmeste måde at ændre din WordPress adgangskode på.

Først skal du gå til login siden for din WordPress hjemmeside. Dette kan du gøre ved at indtaste login URLen for din WordPress hjemmeside. Dette plejer at være på https://dinhjemmeside.dk/login/.

Når du er logget ind, skal du gå til Brugere » Din profil i menuen til venstre i WordPress kontrolpanelet.

På din WordPress profil skal du rulle ned til kontohåndtering sektionen. Her vil du have mulighed for at ændre din adgangskode. Alt du skal gøre nu er at klikke på knappen Opret ny adgangskode.

WordPress vil automatisk oprette en stærk adgangskode for dig.

Du kan fortsætte med denne stærke adgangskode, eller du kan slette den i feltet og skrive din egen kode, hvis du foretrækker dette i stedet.

Efter det, skal du klikke på Opdater profil knappen i bunden af siden. Det vil nu persistere din nye adgangskode i databasen for din WordPress hjemmeside.

Når du er færdig, vil du se en notifikation i toppen af siden. WordPress vil også helt automatisk sende dig en e-mail om at din adgangskode er blevet skiftet.

Sådan nulstiller du din WordPress adgangskode, hvis du er låst ude

Den første metode i denne guide lader dig kun skifte adgangskode, hvis du allerede har adgang til dit WordPress kontrolpanel.

Hvad så, hvis du har glemt din adgangskode og ikke kan logge ind?

Punkt nr. 1 – gå ikke i panik! Der er en super nem måde at gendanne en glemt adgangskode på i WordPress.

Du skal egentlig blot gå til din login side. Den er typisk at finde på https://dinhjemmeside.dk/login/. Her skal du klikke på linket “Mistet din adgangskode?“.

Efter du har klikket på linket, kommer du videre til siden, hvor du får mulighed for at nulstille adgangskoden for en specifik konto. Du skal her indtaste enten brugernavn eller e-mailen der er associeret med kontoen. Derefter klikker du på knappen “Få ny adgangskode“.

Når det er klaret, vil WordPress sende dig en mail med et link til nulstilling af din adgangskode. Det bliver selvfølgelig til den mail der er associeret med kontoen, hvis du har angivet et brugernavn og ikke en mail.

Nulstil din WordPress adgangskode direkte i databasen

Metoden “Mistet din adgangskode” er det absolut med begyndervenlige. Der er dog det problem at nogle gange, kan du ikke bruge den metode, hvis ikke du har adgang til den mail som WordPress skriver til. Det kan også være at WordPress ikke er i stand til at sende mailen.

I situationer som disse, har du kun en udvej og det er at nulstille WordPress adgangskoden direkte i databasen. Den nemmeste måde for de fleste er via applikationen phpMyAdmin.

Først skal du logge ind i kontrolpanelet for der, hvor din WordPress installation er hostet. Det kan være hos Simply (tidl. UnoEuro), One.com, Webhosting.dk osv..

Her skal du lede efter muligheden for at få adgang til din database. De fleste udbydere skriver noget med phpMyAdmin i nærheden af databasesektionen.

phpMyAdmin login

Hvis ikke du kan finde stedet, hvor phpMyAdmin holder til hos din udbyder, skal du blot kontakte dem for at få et link eller vejledning til lokationen for dette.

Efter du er logget ind i phpMyAdmin, vil du se en liste over alle dine databaser. Her skal du vælge den database der er associeret med din WordPress hjemmeside.

Efter du har valgt din database, vil du se en liste med tabeller for din WordPress database. Her skal du lede efter tabellen wp_users. Ud for tabellen i listen, skal du klikke på vis (Browse på engelsk).

Det vil vise dig en liste over alle brugere på din WordPress hjemmeside. På denne side, skal du klikke på “Ret” ud for den bruger du gerne vil skifte adgangskoden for.

phpMyAdmin vil nu vise dig en formular, hvor du kan redigere alle informationer på brugeren.

Her skal du slette værdien i feltet user_pass og udskifte det med din nye adgangskode. Under dropdown menuen ved Funktion, skal du vælge MD5 og klikke på Udfør knappen i bunden af siden.

Det er alt! Du har nu skiftet din adgangskode for WordPress kontoen.

Tving skift af adgangskode for alle brugere i WordPress

Hvis det nu viser sig, at din hjemmeside er blevet hacket eller der i din branche er en bestemt compliance regulation, så skal du tvinge alle dine brugere til at skifte adgangskode.

Det kan nemt klares med et plugin som sørger for at adgangskoderne udløber efter en bestemt mængde tid.

Jeg har lavet en simpel trin for trin guide, der viser hvordan du kan tvinge brugerne til at skifte adgangskode i WordPress.

Jeg håber min guide har hjulpet dig til at skifte din WordPress adgangskode. Hvis du fortsat har problemer eller spørgsmål, er du meget velkommen til at tilføje det i kommentaren nedenfor.

1 posts

About author
Christian er uddannet softwareudvikler og arbejder til dagligt som Automations Specialist i en større dansk IT-virksomhed. Han elsker at dele sin viden med andre og skabe fede professionelle it-løsninger. Her på WP Geek deler han ud af sine 9 års erfaring med WordPress og hjælper brugere af WordPress, der har problemer med deres hjemmeside.
Articles
Bliv bedre til WordPress

[mc4wp_form id="17"]

Bliv automatisk opdateret med de seneste guides og kurser i WordPress fra WP Geek.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.